Általános szerződési feltételek

Figyelmesen olvassa el az alábbiakat!

Általános szerződési feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni nagykereskedelmi webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásinakat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.
Az alább részletezett Általános Szerződési Feltételek kizárólag az egymással kölcsönös szerződésben álló felekre vonatkoznak: egyrészről a www.steckhungaria.hu honlap használóira, másrészről a Steck Hungária Kft -re.
A www.steckhungaria.hu internetes nagykereskedelmi webáruház. Az áruházban történő vásárlás során kizárólag az itt említett Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) érvényesek és minden más feltétel helyébe lépnek, kivéve az előzetesen bejelentett vagy írott módosítás esetén.
A Steck Hungária Kft.-nek jogában áll esetenként a jelen általános ÁSZF módosítására, így már most felhívja minden vásárló figyelmét, hogy az egyes vásárlások előtt a jelen ÁSZF olvasása ajánlott a www.steckhungaria.hu honlapján. Ezek a módosítások az interneten való megjelenés pillanatától érvényesek és nem alkalmazhatóak a korábban megkötött szerződésekre.
A honlapon leadott minden rendelésre a leadásának dátumán érvényben lévő ÁSZF érvényes. Érvényesített rendelés esetén a Vevő az itt elolvasott feltételeket feltétel nélkül elfogadja. A honlap használatával a Vevő külön jognyilatkozat nélkül elfogadja és betartja az itt felsorolt általános feltételeket, amelynek megsértéséért a kártérítés általános feltételei szerint köteles helytállni.

A nagykereskedelmi webáruház működével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken készséggel állunk rendelkezésükre.

Üzemeltető adatok
Cégnév: Steck Hungária Kft.
Székhely: 1119 Budapest, Fehérvári út 85. C épület 4. emelet
Adószám: 23880573-2-43
Cégjegyzék szám: 01-09-982600
Kibocsátó cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Szerződés nyelve: magyar
Elektronikus elérhetőség: info@steckhungaria.hu
Telefonos elérhetőség: +36 30 657 0941


Megvásárolható termékek köre
A Steck Hungária Kft. által forgalmazott kisfeszültségű villamossági készülékei és kiegészítők, valamint világítás- és biztonságtechnikai termékei kizárólag regisztrált viszonteladói partnerek részére on-line, házhoz szállítással rendelhetőek meg.
A www.steckhungaria.hu nagykereskedelmi webáruházban megjelenített termékek árai tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját.

Rendelési információk
A vásárlás kizárólag regisztrálást követően lehetséges.
Fontos, hogy ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megrendelése a megadott adatok alapján kerül számlázásra, illetve szállításra. 
A regisztrációt egyszer kell végrehajtania, későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie, azonban adatait szükség esetén módosítani tudja.

A vásárlás menete, rendelések feldolgozása
1. Vásárlás folyamata:
A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba.
Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze, és szükség esetén módosítsa a megvásárolni kívánt termék darabszámát.
A „Törlés” gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát.
Mennyiség megadását követően automatikusan frissül a kosár tartalma. Ha ez nem történne meg, válassza a „Frissítés” gombot.
2. Rendelési adatok megadás:
Amennyiben összegyűjtötte a megvásárolni kívánt termékeket, úgy kattintson a „Kasszához” gombra.
Ezt követően kérjük, ellenőrizze a megrendeléshez szükséges adatait, mely regisztrációkor megadott adatok automatikusan megjelennek. Ha az adatokat rendben találja, vagy a szükséges módosításokat elvégezte, kattintson a „Rendelés elküldése” gombra.
3. Megrendelés megerősítés
A rendelésről e-mailben értesítést kap, melyet kérjük, a levélben található link segítségével erősítsen meg.

A megrendelések feldolgozása munkanapokon 12 óráig történik.
Rendelés leadására természetesen a jelzett időpontot követően, illetve munkanapokon kívül is van lehetőség.
Ügyfélszolgálatunk mindenesetben e-mail-es vagy telefonons visszaigazolást küld a megrendelés teljesítésről és szállítási idejéről.
Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészében. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor.

Szállítási információk, díjak
A megrendelt terméket az egyedi szerződésben kötött díjakkal (utánvétes fizetés, vagy átutalás) teljesítjük. Utánvétes fizetés esetén a díjat a csomag átvételekor a futárnak kell kifizetni.
A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz.

A csomag minden esetben tartalmazza a számla eredeti példányát.
Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén a jegyzőkönyvet kitölteni, melyet a számlamásolattal együtt szíveskedjék megküldeni részünkre.
Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni! Elveszett számlát nem áll módunkban pótolni.

Nagykereskedelmi webáruházunk megrendeléseit futárszolgálat közreműködésével teljesíti.
A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban.
Amennyiben ebben az időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg.
Az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük, az újraküldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

A csomagok szállítási költsége egész Magyarország területére nettó 990 Ft + ÁFA.
Nettó 25.000,- Ft+ ÁFA érték feletti megrendelés esetén ingyenes kiszállítást biztosítunk.

Szavatosság, jótállás, fogyasztói kifogások kezelése
A vevő minőségi kifogás esetén a hatályos fogyasztóvédelmi jogszabályok, így különösen a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet, valamint jótállásos termékek esetén az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó, kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22) Korm.r. rendelkezései irányadóak. A távollevők között kötött szerződésekre a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5) Korm. rendelet speciális rendelkezéseit kell alkalmazni.
A kormányrendeletben meghatározott termékek körében esetleges meghibásodás esetén a készülékhez mellékelt termékismertetőn/használati útmutatón megjelölt címen és telefonszámon kaphat bővebb felvilágosítást.
A termékek forgalmazóhoz történő eljuttatásának költsége a vásárlót terheli.

A jótállási határidő a 151/2003 Kr-ben foglaltaknak megfelelően a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása napjával kezdődik. A forgalmazó köteles a fogyasztónak a fogyasztási cikkel együtt - külön kérés nélkül - magyar nyelvű jótállási jegyet adni. A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető.
A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a jótállási igény nem érvényesíthető.
A jótállási igény leértékelt áru esetén is érvényesíthető. Ez esetben amennyiben az eladó a vásárlást megelőzően közölte a termék hibáját, akkor e hiba tekintetében nem kötelezhető helytállásra, egyéb hibák miatt viszont igen (151/2003 Kr, 49/2003 (VII. 30) GKM rendelet).
A jótállás időtartama, valamint a szavatosság első 6 hónapja alatt a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy a termék a vásárláskor hibátlan volt, illetve, hogy a hiba a használat során következett be a termékben. 6 hónap letelte után a fogyasztónak kell bizonyítania, hogy a hiba a termékben már a vásárlás idejekor is fennállt. Amennyiben jogszabály ettől hosszabb jótállási időt határoz meg, ez esetben e határidő az irányadó.
A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. E körben az eladónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. A www.steckhungaria.hu tájékoztatja vásárlóit, hogy a kijavítás vagy kicserélés bizonyos esetekben több időt vehet igénybe, mint az ajánlott tizenöt nap!

A vásárló kifogásaival, panaszaival az alábbi helyekre fordulhat:
1. Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Jegyzője (9021 Győr, Városház tér 1.)
2. Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség (9022 Győr, Türr István u.
3. Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület (9021 Győr, Szent István út 10/a.)
A törvény további részletei megtekintése itt:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0300151.kor

Elállás joga
A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket az alábbiak szerint:

Az elállási jog azt jelenti, hogy az interneten megkötött szerződéstől jogszabályi felhatalmazás alapján a Vevő egyoldalúan visszaléphet és a termék visszaküldése esetén követelheti a kereskedőtől az általa kifizetett összeg visszatérítését. A szerződéstől való elállás esetén a Vevő nem köteles megindokolni az elállás okát, vagyis a szerződésnek megfelelő, hibátlanul működő és a rendeltetésszerű használatra alkalmas termék esetén is gyakorolható az elállás joga.
A termék átvételétől és a szolgáltatás igénybevételére vonatkozó szerződés megkötésétől számított 8 munkanapon (nem naptári nap!) belül élhet a vevő elállási jogával. Az általános szabályok szerint a 8 munkanapos határidőbe a termék átvételének, illetve szolgáltatás esetén a szerződéskötés napja nem számít bele. A 8 munkanapos határidő nem jelenti azt, hogy a visszaküldött terméknek 8 munkanapon belül meg is kell érkeznie az eladóhoz, hanem elegendő, ha a 8 munkanapos időtartamon belül a Vevő kifejezi elállási szándékát.
Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó három hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát.

Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

Amennyiben élni szeretne elállási jogával, annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségink valamelyikén írásban, vagy telefonon.

Postai úton, írásban történő jelzésekor a postára adás időpontját, telefonon, illetve e-mailben történő értesítéskor a jelzés időpontját vesszük figyelembe.

Elállás esetén a vállalkozó köteles az áru ellenértékét haladéktalanul, de legkésőbb az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni. A vásárló a saját költségén gondoskodik az áru visszaszállításáról. A www.steckhungaria.hu tájékoztatja vásárlóit, hogy „utánvéttel” illetőleg portóval visszaküldött csomagokat nem áll módjában átvenni.
Ez alól kivételt képez azon termékek köre, amelyeknek megrendelését eladó előleg befizetéséhez köti, tekintettel arra, hogy ezen áruk kifejezetten a vásárló megbízásából kerülnek beszerzésre. Nem gyakorolható az elállás joga, olyan speciális igényű termék esetén sem, amelyet külön megrendelésre gyártottak.
A vállalkozó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából, illetve a beszerelésből adódó értékcsökkenésből eredő kárának megtérítését.
A vállalkozó semmilyen módon nem felelős a folyamatokban előforduló, az alább felsorolt pontokban foglalt eseményekből bekövetkezett hibákért, s emiatt bekövetkezhető érdeksérelemért, bármilyen okból is következtek be:
a) Az Interneten küldött és / vagy fogadott bármilyen adat
b) Bármilyen, az internetes hálózatban előforduló hiba, ami megakadályozza az értékesítés akadálytalan működését, a kapcsolatfelvételt és a vásárlást.
c) Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.
d) Bármely, papír, vagy elektronikus formában érkezett levél és bármilyen adat elvesztése.
e) Bármely közreműködő szoftver nem megfelelő működése.
f) Bármilyen program,- technikai hibából bekövetkezett esemény következményei.

A vállalkozó nem felelős továbbá semmilyen kárért, ami a nagykereskedelmi webáruházhoz való csatlakozás miatt következett be, a kapcsolódás. és a vásárlás, minden esetben a Vevő felelősségére történik.
A törvény további részletei megtekintése itt:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.kor
 

Adatkezelés
A nagykereskedelmi webáruház adatkezelési használatáról részletes információkat az Adatkezelési feltételek menüpontban olvashat.

Nagykereskedőként kizárólag viszonteladók részére értékesítjük termékeinket, biztosítva Partnereink versenyképességét és színvonalasságát a végfelhasználói piacon.

Oldal tetejére